Svenska
Om Norgips
Produkter
Montage
Projektering

Norgips Svenska AB
Stubbengatan 2
703 44 Örebro

Telefon: 019-20 74 50

Kundsupport
Order, leveranser, produkter, teknik m.m.

Telefon: 019-20 74 50
Epost: kundsupport@norgips.com

Nyhet - Ultra Board® i 13 mm

Publicerad: 2016-09-05 09:24 | Nyhetsarkiv: Nyheter (SE)

Nu är den här - Ultra Board® i 13 mm! Efter stor efterfrågan så har vi nu Ultra Board ® inte bara i 15 mm utan också i 13 mm. 

Ultra Board 13® är grunden till en stark och robust väggkonstruktion med skruvfast underlag. Ultra Board 13® är en extra stark gipsskiva som tillsammans med stålreglar, skenor och spackel från Norgips skapar den säkraste och mest robusta väggkonstruktionen med tekniskt godkända brand- och ljudkrav.


Ultra Board 13® kan användas som underlagsskivka bakom en annan gipsskiva från Norgips i en tvålagskonstruktion eller som en stabil, säker och hållbar 1-lagskonstruktion. Med nya Ultra Board 13® kan lag 2 (oavsett skivtyp) skruvas direkt i den underliggande Ultra Board 13® utan att du behöver fundera på var väggens regelstomme är.


Både brandskydd, ljudreduktion och skruvfasthet för Ultra Board 13® i 2-lagskonstruktioner (med både Norgips Normal eller Ultra Board 13® ytterst) är verifierat genom omfattande provningar. Oavsett antal lager skivor ger Ultra Board 13® en oerhört säker konstruktion i många avseenden; brandsäkerhet, ljudisolering och minimal risk för sprickor och utböjningar p.g.a. rörelser i underlaget. 


Med Ultra Board 13® har du samma enkla ytbehandling som för vanliga gipsskivor. Du kan också måla direkt på Ultra Board 13® efter att enbart ha spacklat skarvarna med Norgips spackelsystem.  Ultra Board 13® är en ny generation gipsskivor som är betydligt starkare än en traditionell gipsskiva men precis lika enkel att använda. Ultra Board 13® bearbetas lika enkelt som en vanlig gipsskiva, med enbart gipskniv, och kan monteras på både stål- och trästomme. Läs mer här eller bläddra i vår nya folder nedan.