Både hård och slät yta
En spacklad skarv med remsa svetsar samman skivorna till hela ytor och ger skarven samma styrka som resten av gipsskivorna. Tack vare den stabila konstruktionen slipper du rörelser och sprickbildningar – som oftast beror på årstidsbundna variationer i temperatur och fukt.
Spacklade skarvar bidrar dessutom till ljudisoleringen och hindrar eventuell spridning av rök och brandgaser. Därför ska du även skarvspackla mellan exempelvis tak och väggar.
Spackla skarvar som ett proffs
Vanliga gipsskivor har försänkningar för spackel och spackelremsor längs långsidorna. Kortsidorna saknar spackelförsänkning, så här måste en skarv monteras med ett litet mellanrum. Det går även att fasa av kanterna, med exempelvis en rasp, kniv eller fashyvel.
Din skarv blir som bäst om du förstärker den med en pappersremsa, som läggs i den våta spackelmassan vid första behandlingen. Du kan även använda en glasfibertejp, men vi rekommenderar pappersremsa.
Spackla lagom mycket
Efter ett par spacklingar kan du fästa tapet, väv och puts eller kakel, klinker och natursten direkt på gipsytan. Gipsskivor passar för nästan alla sorters ytskikt, men om du ska måla direkt på gipset bör du spackla och putsa noga minst tre gånger.
Väggar och golv i våtrum måste du göra en godkänd våtrumsbehandling innan du sätter plastmatta, kakel, klinker eller annat ytskikt.
Tre tips från proffsen
Se här våra tre korta tips för ett bra spacklingsjobb. Vill du ha mer kött på benen finns det här.
Blanda
Var noga med att röra om i spacklet innan du börjar arbetet, så att det blir rätt konsistens.
Skydda
Sätt hörnskydd på alla utvändiga hörn – det finns flera olika lösningar att välja mellan.
Remsa
Använd en pappersremsa istället för glasfiberremsa för bästa resultat i skarvarna.
Finns hos din återförsäljare
Du hittar våra produkter hos följande kedjor, samt hos andra välsorterade handlare. Vill du veta vad som är närmast för dig? Ring oss!