Våra transporter och vårt avfall

Samarbete. Det är ett nyckelord när det kommer till att minska våra utsläpp vid transporter och avfallshantering. Tillsammans kan vi bli lite bättre.

Stora och mindre stora resor

I produktionen är logistik alltid väldigt viktigt för att säkerställa och optimera leveranser. Både i stort och smått. Råvaror ska in till fabriken och även inne i fabriken flyttas saker runt för att allt ska flyta på så bra som möjligt. I de långa förflyttningarna lägger vi över så mycket vi kan på tåg istället för lastbil. På de lite kortare har vi helt gått över till eldrivna truckar istället för dieseldrivna. Vi har sedan 2018 minskat användandet av plastfilm för emballage vid transporter med 14 ton om året.

Norden och Norge i framkant

Den norska och nordiska byggbranschen är känd för att ligga i framkant för inte minst två saker. Hållbarhet och digitalisering. Logiskt eftersom de hänger ihop. Vi har ett uttalat mål att vara den  föredragna partnern i byggbranschen när det kommer till digital innovation och utveckling, för att  även på så sätt bidra till mer miljövänliga byggprojekt. Att bidra till mindre materialspill är en viktig del av denna utveckling.

Cirkulärt håller hjulen snurrande

Vi samarbetar med Norsk Återvinning och den cirkulära gipsfabriken i Holmestrand. Vår samarbetspartner har gått från att vara en avfallshanterare till att vara en råvaruleverantör! Detta cirkulära samarbete har vid 2020-års utgång omfattat mer än 100 000 ton gips. Det är också glädjande att se att fler och fler byggföretag efterfrågar miljövänliga lösningar.

Här hittar du de miljödatabaser våra produkter finns registrerade i.

Finns hos din återförsäljare

Du hittar våra produkter hos följande kedjor, samt hos andra välsorterade handlare. Vill du veta vad som är närmast för dig? Ring oss!