Dämpa ljud och buller

Du kan sätta upp en mellanvägg som både ger bra ljudisolering och tystare rum. Genom att använda rätt material och vara noggrann vid monteringen sänker du ljudnivåerna rejält.

Alla gipsskivor tar bort oljud

Även standardgipsskivor dämpar ljud, på grund av de styva och stabila egenskaperna hos gipset. Se till att fästa skivorna ordentligt, använda en stabil stomme av stålreglar och att det blir tätt i alla skarvar. Var extra noga med spackel i alla hörn, både mellan olika väggar och mellan vägg och tak eller golv.

Ett väl utfört arbete är helt avgörande för hur mycket buller och oljud som din vägg kan absorbera.

Montera rätt för tystare rum

Fäst reglarna med gummilist eller fogmassa mot övriga byggnadsdelar och isolera ordentligt med glasfiberull mellan skivorna i väggen för att göra din ljudisolering riktigt effektiv. Det skapar en ljudbroms som förhindrar att vibrationerna sprider sig. Dubbla gipsskivor kan vara en bra lösning för de allra värsta oljuden, men sätt dem omlott så att det inte blir några genomgående skarvar.

Största möjliga tystnad

I de mest utmanande fallen kan du komplettera polyetenduk, gummilist, isolering och dubbla gipsskivor med speciella akustikprofiler – specialgjorda reglar som tar bort ännu mer ljud och vibrationer. Korrekt monterade minimerar de risken att buller sprider sig i väggen och går vidare in i andra delar av byggnaden.

Bygga en tystare vägg

I vilken ljudnivå trivs du bäst?

Tyst

Montera reglar, gipsskivor, glasfiberull och skruv i rätt mängd.

Tystare

Fäst polyetenduk eller gummilist mellan regeln och byggnaden.

Knäpptyst

Sätt dubbla gipsskivor, med fogmassa mellan skivorna och stommen.

Finns hos din återförsäljare

Du hittar våra produkter hos följande kedjor, samt hos andra välsorterade handlare. Vill du veta vad som är närmast för dig? Ring oss!