Ultraboard kan ersätta OSB & Plywood!

Med Ultraboard bygger du en robust vägg med skruvfäste i ett lager, helt utan att använda träskivor.

  • Ultra board säkerställer ett skruvfast underlag.
  • Ultra board har mycket goda brand- och ljudegenskaper.
  • Du kan montera en vägghängd tv med skruv utan plugg.

 

Ultra Board är avsedd för inomhusbruk i  väggkonstruktioner som ett mer skruvfast underlag för tyngre infästningar. Ultra Board kan användas som underlagsskiva  bakom standardskivan, det ger den färdiga konstruktionen mycket goda brand- och ljudegenskaper. Ultra Board är en ny generation gipsskivor som är betydligt starkare och har fler användningsområden än de traditionella gipsskivorna, men är lika användbara. Gipsskivan skärs som vanligt med gipskniv och knäcks före montage på stål- eller träreglar.

Skivan har samma enkla ytbehandling som vanliga gipsskivor. Du kan också måla direkt på skivorna efter att ha spacklat skarvarna. Ultra Board kan användas som underlagsskiva bakom andra byggskivor, eller som en stabil, säker och  hållbar enlagskonstruktion. Om Ultra  Board monteras som första lag kan det andra skivlaget skruvas direkt i det underliggande skiktet, utan att du behöver tänka på var väggens stomme är placerad.

Omfattande tester har verifierat brandskyddet, ljudreduktionen och skruvfastheten för Ultra Board-konstruktioner. Oavsett antal skivlag ger gipsskivan en stark och säker väggkonstruktion som  är skruvfast. Det innebär minimal risk för sprickor och utbuktningar på grund av rörelser i underlaget. Ultra Board används tillsammans med stålreglar, skenor och spackel ger den mest robusta väggkonstruktionen med klassificerade brand- och  ljudkrav.

Gipsskivan håller för 23 kg draglast med 5 mm träskruv. Den är en extra stark gipsskiva som du kan montera TV, köksinredning eller dylikt i, helt utan plugg. En ganska optimal skiva när du behöver en mer robust konstruktion.

Besök produkten här,  eller ladda ner en broschyr här. Du hittar våra återförsäljare av skivan här.

Se mer om hur du monterar Ultraboard i vår monteringsfilm nedan. Vill du läsa en mer utförlig artikel om att bygga en vägg hittar du den här.